Intervju med Linnea Karlsson, författare till ”Spårlöst försvunnen”

Intervjuer

ÅTTOLOGIN 20/21.

Jag träffar Linnea när hon kommer för att hämta sitt pris. Jag är nyfiken på hur hon fick idén till sin novell?

– Jag och en kompis satt och tittade på hemnet. Jag såg ett rött hus i en annons och då bara kom det till mig.

Jag frågar Linnea om den intressanta tvisten på slutet, som verkligen fångar läsaren. Jag berättar för Linnea att jag trodde att novellen var slut när tjejen hittar sin bror i vattnet och ber henne berätta lite om hur hon tänkte när hon skrev slutet.

– Jag skrev först hela novellen, men hade inget öppet bra slut. När hela novellen var skriven ändrade jag från mitten och neråt ungefär och då fick jag till slutet.

Linnea skrev sin novell på skoltid:

– Jag började i skolan, men sen blev det ju distans. Jag skrev inget utanför skoltid men det blev ju att jag skrev hemma fast på lektionstid.

Linnea tyckte att det var kul att se den digitala releasen och visste inte att hon var nominerad innan. För sin andra plats vann hon ett presentkort på 1000 kronor på affärerna i Nyköpings centrum.

Vad ska du köpa för ditt presentkort?

– Nåt roligt.

Malin Johansson

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Intervjuer
Intervju med vinnaren Lill Vestman, författare av ”Min dag är kommen”!

ÅTTOLOGI 20/21. Jag träffar Lill när jag delar ut Åttologierna till hennes klass. Lill berättade redan i releasen hur hon fick idén till sin novell. Då sa hon så här: – Jag hade ingen klar idé vad jag skulle skriva om utan jag tänkte typ ifall jag hade läst nåns …

Intervjuer
Intervju med Emma Lewin, författare till ”Livesändningen”

ÅTTOLOGIN 2019/20. Jag träffar Emma Lewin utanför caféet på Alpha efter hennes sista lektion för dagen och ställer några frågor om hennes novell och hur den kom till. – Direkt när jag fick höra ämnet, att det skulle vara ohållbar och hållbar framtid, så tänkte jag att det skulle vara …

Intervjuer
Intervju med Thea Mikaelsson, författare till ”Efter det som var före”

ÅTTOLOGIN 2019/20. Jag träffar Thea Mikaelsson medan hon har lektion med profilen Redaktionen och ställer några frågor om hennes novell och hur den kom till. Vi börjar prata om hur hon fick själva idén. – Det började att jag skrev på något annat men tyckte att det var dåligt. Istället …