Åttologin 20/21 är släppt!

Berättelser

ÅTTOLOGIN 20/21. Den sjätte Åttologin på Nyköpings högstadium är nu släppt! Eleverna i årskurs åtta har idag fått se den digitala releasen i sina klassrum eller på distans hemifrån. Årets tema är ”Att stå upp för någon” och totalt är det 161 elever som är med i boken i år.

Läsårets sista vecka och eleverna hade en digital release på tisdag morgon där de fick se ett inspelat program där Åttologin visades upp, tre elevnoveller lästes upp, ett musikinslag (av elever i årskurs nio från låtskrivarprojektet), en animerad saga (av elev i årskurs sju) och slutligen en presentation av omröstningen till bästa novell. Dessutom en tävlingen för alla åttor – det gällde att hitta fem ändringar i dekoren och på skolbibliotekarierna som höll i det hela.

Vi kommer här att publicera alla noveller som fick minst en tolvpoängare (högsta poäng) av juryn. Dessutom hoppas vi att vi kan publicera intervjuer de elever som fick flest poäng för sina noveller. Håll utkik de kommande veckorna! Vi börjar med att publicera ”Helt perfekt, men inte så perfekt” av Hamdi Elmi i 8c redan idag.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Min dag är kommen” av Lill Vestman (plats 1)

ÅTTOLOGI 20/21. Flaskan vinglade ostadigt när jag försökte balansera den på handen. Att hålla ett löfte är svårt, särskilt när man vet att det aldrig var tänkt att hållas. Ändå vill jag tro att det kan förändras, men det är ju nästan omöjligt? Flaskan gav ifrån sig ett skvalpande ljud …

Berättelser
”Spårlöst försvunnen” av Linnea Karlsson (plats 2)

ÅTTOLOGIN 20/21. Att några timmar. Några få timmar kan kännas som en evighet. Jag kände hjärtat åka upp i halsgropen, paniken spred sig som en löpeld genom kroppen och kvar stod jag, förstenad med en oroskänsla som jag aldrig förut känt.  När alarmet ringde såg jag mig förskräckt om. Det …

Berättelser
”Knutar” av Julie Framnes (plats 3)

ÅTTOLOGI 20/21. Press. Bara en jävla massa press. Varje kväll kantas av bråk. Skrik, gråt och otrygghet. Jag börjar vänja mig vid det men det svider fortfarande. Det bränns. Mamma och pappa har målat upp en bild av mig. De vet exakt hur de vill att min framtid ska se …