Prinsens resa

Sagor

SAGOR. Det var en gång en prins som bodde i ett stort slott. Hans liv var perfekt, han hade allt man kunde önska sig; fina kläder, god mat, mycket pengar och massor med andra saker.

En dag så slog tanken honom att han skulle vilja dela detta liv med en annan person. Han blev plötsligt besatt av denna önskan med att få en älskade så han beordrade alla prinsessor att infinna sig på slottet för att vara med på en bal.

Det blev en stor och magnifik tillställning, prinsessor från fjärran land kom för att få veta vad prinsen ville. Prinsen välkomnade alla prinsessor en efter en men han fick inte den den känslan som han var ute efter. Det var en lång bal som pågick hela natten och in på morgonen, alla var trötta förutom prinsen som inte kunde släppa tanken på att han inte hittat sin älskade.

Precis innan alla skulle gå så såg han henne, den person som han letat efter, hon åkte fram på landsvägen i den finaste droska som han någonsin skådat, alla personer häpnade över den juvelsmyckade vagnen och de höll på att tappa hakan av prinsessan som satt i den. Prinsen som drömde sig iväg i sina drömmar märkte inte att flickan åkte iväg och hon var nästan borta vid horisonten när prinsen förstod vad som behövde göras.

Han packade; pengar, mat och vatten på en häst och tog farväl av alla och försvann bort i fjärran. Prinsen letade genom rike efter rike men kunde inte finna sin älskade. Det slutade med att han hamnade trött och utmattad i en liten by med bara en näve pengar kvar som bara skulle räcka för en måltid till. Han gick ner till värdshuset i den lilla byn för att äta sig mätt på det lilla stycke pengar som han hade kvar.

Det var då det hände, det som han hade väntat på i månader. Prinsessan kom inskridande i värdshuset för att också få ett mål mat. Så snart som hon hade hon hade ätit upp så gick prinsen fram till henne och sade.Jag är en prins från ett land i fjärran som sökt efter dig i alla världens riken, jag skulle vilja bli din make och att du ska följa med hem till mitt slott.

Då svarade prinsessan:

– Det skulle vara en ära att få följa med hem till ditt rike men du måste först bevisa ditt ädelmod eftersom att du inte ser ut som en riktig prins.

Och prinsen svarade.

– Jag gör vad som helst för dig min sköna men vad krävs för att bevisa att jag är en äkta prins?

Då svarade prinsessan.

– Du ska besegra draken som bor i grottan bakom kullen.

Prinsen visste inte vad hon pratade om, men så fort hon nämnde draken så ryggade alla tillbaka och några små barn började att gråta.

– Jag ska besegra draken, om det så kostar mitt liv på vägen, sa prinsen.

Så nästa morgon gick han, prinsessan och resten av byborna, för att se på under stridens gång. Ut ur byn och över kullen och på andra sidan så såg han den, draken. Prinsen sade till byborna och prinsessan att stanna kvar på kullen och bevittna striden medan han själv gick ner mot draken.

Prinsen drog sitt svärd som bara en riktig prins kan och skrek:

– Kom nu drake om du törs!

Och draken hoppade upp på sina fötter och skulle precis spruta ut ett moln av eld när prinsen högg av halsen på den och huvudet trillade ner med en dov duns i marken och byborna jublade och skrek.

– Vi är fria!

– Så många år av terror är förbi!

Men det var en som inte jublade utan bara log och tittade på prinsen tills hennes ben började röra sig och hon sprang ner och omfamnade prinsen och han kramade henne tillbaka.

Sedan den dagen så har prinsen och prinsessan levt lyckliga och aldrig skilt sig ifrån varandra.

Valter Fall (7j)

Bild: Wikimedia Commons; Upphovsperson: Alok Ranjan Art

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sagor
Dag- och nattlandet

SAGOR. Det var en gång för länge sedan en pojke och en flicka som satt under ett stort träd på en äng full av blommor. Pojken har en blå skjorta med vita ränder på och ett par svarta byxor. Han har blont kort hår med lite lockar i. Hans namn …

Sagor
Bröderna och den tvåhövdade draken

SAGOR. Det var en gång tre bröder som bodde ute i en liten stuga i en stor tät skog. Den äldste brodern var den skickligaste, snabbaste och starkaste av de alla. Men han hade dock en svaghet. Han skröt alldeles för mycket. En dag skulle de tre bröderna ut och …

Berättelser
Prinsessan och hjälmen

SAGA. En gång för länge sedan i ett gammalt slott fanns det en prinsessa. Hon var inlåst i ett högt, gammalt torn och hon fick bara gå ut för att plocka bär i skogen. Prinsessan hade vackert långt blont hår och vackra ögon som var grönare än gräset. Hon hade …