De två prinsessornas oförstörbara vänskap

Sagor

SAGOR. Det var en gång för länge länge sedan i ett fjärran land där det bodde två prinsessor som hette prinsessan Emilia och prinsessan Joline. De var bästa vänner och helt oskiljaktiga.

En dag så skulle prinsessorna leka hemma hos Joline, de var i hennes slott som de alltid var och hade hur kul som helst tillsammans. Emilia tog ner handen i sin väska och plockade upp ett paket och gav det till Joline. Joline öppnade det och inuti paketet så låg det två vänskapsringar.

Joline blev jätteglad för presenten och gav ena ringen till Emilia, men i samma stund som de satte på sig vänskapsringarna så hoppade en trollkarl fram ur tomma intet och ställde sig framför dem. Trollkarlen kollade på de två prinsessorna uppifrån och ner och sedan så sträckte han ut sina armar och riktade dem mot Emilia och började säga en massa ord på ett främmande språk som de aldrig tidigare hört.

Han sa en formel som förvandlade Emilia till en jättetiger, han tog bort hennes minnen om Joline och teleporterade sedan dem båda till till den oändliga skogen.

När de kommit dit så var de inte tillsammans längre, av någon anledning så hade trollkarlen särat på de två prinsessorna. De hade ingen aning om vart den andra kunde vara. Det var en röst som ekade i Jolines huvud,samma röst som trollkarlen som la formlerna över dem.

Rösten ekade i hennes huvud och meningen upprepades om och om igen:

– Du har två dagar på dig att bryta förtrollningen innan Emilia är borta för alltid inom tigern.

Till slut så blev rösten svagare och svagare tills den helt och hållet försvann. Joline tittade sig omkring. Det enda hon såg var träd och växter så långt som ögonen nådde men hon visste att hon var tvungen att hitta Emilia till varje pris så hon började vandra djupare in i skogen.

Hon hade vandrat i flera timmar i den oändliga skogen, det hade till och med börjat mörkna när hon till slut såg en å med rent vatten och några frukter framför sig. Hon bestutade att hon skulle slå läger där för natten och fortsätta att leta dagen efter när hon var utvilad och mätt.

När hon vaknade nästa dag så såg hon kråkor över sig som såg ut att fly från någonting. Inte långt efter så hörde hon ett högt ryt och därifrån så sprang apor, rådjur och björnar åt samma riktning som kråkorna. De såg livrädda ut och skenade snabbt iväg bort från ljudet.

Joline visste att hur rädd hon än var för att leta upp vart ljudet kommer ifrån så var det fortfarande hennes allra bästa vän inuti tigern. Hon tog mod till sig och sprang mot det stället där hon hade hört att rytningarna kommit ifrån.

Efter några minuter så blev rytet bara starkare och Joline saktade ner. Till slut så såg hon sin vän framför sig, en jättetiger omkring sex meter hög och med en jättestor mun med sylvassa tänder. Joline gick fram till tigern och ställde sig rakt framför den utan att ens tveka.

Tigern kollade på henne och röt högt i samma ögonblick, så kom Joline på att trollkarlen hade raderat alla Emilias minnen. Emilia kom inte ihåg Joline längre, hon såg henne bara som ett byte nu. Joline började springa åt andra hållet nu det snabbaste hon som hon någonsin hade sprungit i hela sitt liv, men tigern var henne hack i häl och kom allt närmare.

Till slut så fick Joline syn på ett ihåligt träd, hålet var stort nog för Joline att gömma sig i så hon sprang allt vad hon bara kunde från Emilia för att inte bli uppäten och kastade sig själv in i trädet och satt helt knäpptyst och rörde sig inte ur fläcken.

Efter ungefär en timme så gick tigern iväg från trädet och Joline visste att vad hon än skulle göra för att få tillbaka Emilia så var hon tvungen att göra det snabbt för tiden var snart ute.
När Joline var påväg att ge upp och brast ut i tårar så kollade hon på sin hand och såg sin och Emilias vänskapsring och tänkte att hon var tvungen att ge det en chans för att det hade börjat mörkna igen och det var hennes sista dag att få tillbaka Emilia.

Hon kröp ut ur träden och gick med darrande ben tillbaka till jättetigern, tigern fick syn på henne och lyfte på sitt huvud och röt högt mot Joline. Jättetigern sprang mot Joline men stannade precis framför Joline när hon höll upp vänskapsringen. Ringen började lysa med ett starkt sken och då såg hon att tigern hade ett halsband med ringen i en kedja runt halsen.

Det började också att lysa, det blev så ljust så att hon var tvungen att titta bort.

När hon tittade igen så såg hon Emilia stå framför sig. De två prinsessorna blev så glada att de inte kunde hålla tillbaka tårarna dem omfamnade varandra i en stor kram, och just när den kramade varandra så kom dem helt plötsligt tillbaka till slottet. Jolines föräldrar, kungen och drottningen var båda så oroliga. De blev så lättade när de såg de två tjejerna stå mitt i deras slott.

Joline och Emilia är fortfarande bästa vänner och ingen har sett trollkarlen sen dess de kom tillbaka till slottet. Så de två vännerna levde lyckliga i alla sina dagar.

Leah Halldorf (7i)

Bild: Pixnio; Maysam Yabandeh

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sagor
Dag- och nattlandet

SAGOR. Det var en gång för länge sedan en pojke och en flicka som satt under ett stort träd på en äng full av blommor. Pojken har en blå skjorta med vita ränder på och ett par svarta byxor. Han har blont kort hår med lite lockar i. Hans namn …

Sagor
Bröderna och den tvåhövdade draken

SAGOR. Det var en gång tre bröder som bodde ute i en liten stuga i en stor tät skog. Den äldste brodern var den skickligaste, snabbaste och starkaste av de alla. Men han hade dock en svaghet. Han skröt alldeles för mycket. En dag skulle de tre bröderna ut och …

Berättelser
Prinsessan och hjälmen

SAGA. En gång för länge sedan i ett gammalt slott fanns det en prinsessa. Hon var inlåst i ett högt, gammalt torn och hon fick bara gå ut för att plocka bär i skogen. Prinsessan hade vackert långt blont hår och vackra ögon som var grönare än gräset. Hon hade …