Åttologin 2019/20 är släppt!

Berättelser

ÅTTOLOGIN 2019/20.

Den femte Åttologin på Nyköpings högstadium är nu släppt! Eleverna i årskurs åtta har fått uppleva en digital release i sina klassrum. Temat var (o)hållbar framtid och totalt var det 179 elever som valde att vara med i boken i år.

Eleverna hade en digital release på torsdag förmiddag där de fick se ett inspelat program där Åttologin visades upp, en elev läste upp sin text, två musikinslag (av elever i årskurs nio som tolkat noveller) och presentation av de noveller som fått flest röster i omröstningen.

Vi kommer här att publicera alla de noveller som fick minst en tolvpoängare (högsta poäng) av juryn. Dessutom hoppas vi att vi kan publicera intervjuer med de tre elever som fått flest poäng för sina noveller. Håll utkik de kommande veckorna! Vi börjar med att publicera ”Stjärnan i snön” av Anni Väppling redan idag.

Jörgen Leidebrant

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Livesändningen” av Emma Lewin (Åttologin, plats 1)

Everlyn sitter på sin stökiga bäddsoffa i det lilla rum som ska föreställa en lägenhet. Framför henne står den knastrande, lilla Tv:n och med vidöppna ögon och gapande mun reser hon sig långsamt upp.  Personen hon tvingas dela rum med hulkar och snyftar högt. Men Everlyn har inte tid att …

Berättelser
”Efter det som var före” av Thea Mikaelsson (Åttologin, plats 2)

Jag tittade upp mot himlen som så många gånger förr, jag kunde känna hoppet inom mig slockna, som det gjorde varje gång. Ändå fortsatte jag att göra det. Jag vet inte vad jag förväntade mig att se där som jag inte redan sett förut. Men den gråa himlen täckt av …

Berättelser
”Vaken” av Natalie Eriksson (Åttologin, plats 3)

– Hallå klassen! ropade min historielärare Malin när hon kom in i klassrummet. Hennes stora leende lyste upp och värmde det kalla rummet med sina kliniskt vita väggar och hårda stolar.  – Jag vet att ni är lite trötta efter påsklovet, fortsatte hon. Men försök i alla fall att hålla …