Åttologin 2019/20 är släppt!

Berättelser

ÅTTOLOGIN 2019/20.

Den femte Åttologin på Nyköpings högstadium är nu släppt! Eleverna i årskurs åtta har fått uppleva en digital release i sina klassrum. Temat var (o)hållbar framtid och totalt var det 179 elever som valde att vara med i boken i år.

Eleverna hade en digital release på torsdag förmiddag där de fick se ett inspelat program där Åttologin visades upp, en elev läste upp sin text, två musikinslag (av elever i årskurs nio som tolkat noveller) och presentation av de noveller som fått flest röster i omröstningen.

Vi kommer här att publicera alla de noveller som fick minst en tolvpoängare (högsta poäng) av juryn. Dessutom hoppas vi att vi kan publicera intervjuer med de tre elever som fått flest poäng för sina noveller. Håll utkik de kommande veckorna! Vi börjar med att publicera ”Stjärnan i snön” av Anni Väppling redan idag.

Jörgen Leidebrant

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Min dag är kommen” av Lill Vestman (plats 1)

ÅTTOLOGI 20/21. Flaskan vinglade ostadigt när jag försökte balansera den på handen. Att hålla ett löfte är svårt, särskilt när man vet att det aldrig var tänkt att hållas. Ändå vill jag tro att det kan förändras, men det är ju nästan omöjligt? Flaskan gav ifrån sig ett skvalpande ljud …

Berättelser
”Spårlöst försvunnen” av Linnea Karlsson (plats 2)

ÅTTOLOGIN 20/21. Att några timmar. Några få timmar kan kännas som en evighet. Jag kände hjärtat åka upp i halsgropen, paniken spred sig som en löpeld genom kroppen och kvar stod jag, förstenad med en oroskänsla som jag aldrig förut känt.  När alarmet ringde såg jag mig förskräckt om. Det …

Berättelser
”Knutar” av Julie Framnes (plats 3)

ÅTTOLOGI 20/21. Press. Bara en jävla massa press. Varje kväll kantas av bråk. Skrik, gråt och otrygghet. Jag börjar vänja mig vid det men det svider fortfarande. Det bränns. Mamma och pappa har målat upp en bild av mig. De vet exakt hur de vill att min framtid ska se …