Intervju med Ella Haugness, författare till ”Den oskyldiga mördaren”

Intervjuer

ÅTTOLOGIN.

Ella kom på tredje plats i omröstningen om bästa novell. Hennes novell heter ”Den oskyldiga mördaren” och handlar om hur en ung kvinna i en väldigt utsatt situation bidrar till en mans död. Ella är ju också med i profilen Redaktionen och jag träffar henne i samband med det.

Ella berättar att hon blev överraskad över att komma trea.

-Ja, väldigt. Jag hade inte väntat mig det överhuvudtaget. Det är så många som skriver noveller så det känns som det är så liten chans.

Inspiration till novellen fick hon av böcker som hon har läst. Egentligen inte en speciell bok, utan hon tog från flera olika. Hon började skriva ganska sent men sen kom historien som ett blixtnedslag. Hon bollade en hel del både med sina kompisar och sina föräldrar.

-När jag väl började skriva så kom allt på en gång . Jag planerade inte så mycket. Handlingen kom liksom.

Jag frågar om det är en slump att novellen utspelar sig just i London.

-Jag ville att den skulle utspela sig i en storstad där det fanns en tunnelbana, så London passade bra.

Vi pratar lite om titeln på novellen och det ”moraliska dilemma” som huvudpersonen hamnar i. Att hon blir medskyldig till mannens död, men utan motiv och mening och mest bara för att försvara sig själv. Som läsare förstår man att Lou kommer att fortsätta älta detta och sin egen eventuella skuld under en lång tid.

För presentkortet tänker hon köpa sommarkläder och en bok inför sommaren.

Jörgen Leidebrant

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Intervjuer
Intervju med Emma Lewin, författare till ”Livesändningen”

ÅTTOLOGIN 2019/20. Jag träffar Emma Lewin utanför caféet på Alpha efter hennes sista lektion för dagen och ställer några frågor om hennes novell och hur den kom till. – Direkt när jag fick höra ämnet, att det skulle vara ohållbar och hållbar framtid, så tänkte jag att det skulle vara …

Intervjuer
Intervju med Thea Mikaelsson, författare till ”Efter det som var före”

ÅTTOLOGIN 2019/20. Jag träffar Thea Mikaelsson medan hon har lektion med profilen Redaktionen och ställer några frågor om hennes novell och hur den kom till. Vi börjar prata om hur hon fick själva idén. – Det började att jag skrev på något annat men tyckte att det var dåligt. Istället …

Intervjuer
Intervju med Natalie Eriksson, författare till ”Vaken”

ÅTTOLOGIN 2019/20. Natalie kom på tredje plats i omröstningen om bästa novell. Hennes novell heter ”Vaken” och utspelar sig till stor del i ett klassrum när det tredje världskriget bryter ut. Jag träffar henne efter en lektion för att ta reda på mer. Jag börjar med att fråga om hon …