Intervju med Ella Haugness, författare till ”Den oskyldiga mördaren”

Intervjuer

ÅTTOLOGIN.

Ella kom på tredje plats i omröstningen om bästa novell. Hennes novell heter ”Den oskyldiga mördaren” och handlar om hur en ung kvinna i en väldigt utsatt situation bidrar till en mans död. Ella är ju också med i profilen Redaktionen och jag träffar henne i samband med det.

Ella berättar att hon blev överraskad över att komma trea.

-Ja, väldigt. Jag hade inte väntat mig det överhuvudtaget. Det är så många som skriver noveller så det känns som det är så liten chans.

Inspiration till novellen fick hon av böcker som hon har läst. Egentligen inte en speciell bok, utan hon tog från flera olika. Hon började skriva ganska sent men sen kom historien som ett blixtnedslag. Hon bollade en hel del både med sina kompisar och sina föräldrar.

-När jag väl började skriva så kom allt på en gång . Jag planerade inte så mycket. Handlingen kom liksom.

Jag frågar om det är en slump att novellen utspelar sig just i London.

-Jag ville att den skulle utspela sig i en storstad där det fanns en tunnelbana, så London passade bra.

Vi pratar lite om titeln på novellen och det ”moraliska dilemma” som huvudpersonen hamnar i. Att hon blir medskyldig till mannens död, men utan motiv och mening och mest bara för att försvara sig själv. Som läsare förstår man att Lou kommer att fortsätta älta detta och sin egen eventuella skuld under en lång tid.

För presentkortet tänker hon köpa sommarkläder och en bok inför sommaren.

Jörgen Leidebrant

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Intervjuer
Intervju med vinnaren Lill Vestman, författare av ”Min dag är kommen”!

ÅTTOLOGI 20/21. Jag träffar Lill när jag delar ut Åttologierna till hennes klass. Lill berättade redan i releasen hur hon fick idén till sin novell. Då sa hon så här: – Jag hade ingen klar idé vad jag skulle skriva om utan jag tänkte typ ifall jag hade läst nåns …

Intervjuer
Intervju med Linnea Karlsson, författare till ”Spårlöst försvunnen”

ÅTTOLOGIN 20/21. Jag träffar Linnea när hon kommer för att hämta sitt pris. Jag är nyfiken på hur hon fick idén till sin novell? – Jag och en kompis satt och tittade på hemnet. Jag såg ett rött hus i en annons och då bara kom det till mig. Jag …

Intervjuer
Intervju med Emma Lewin, författare till ”Livesändningen”

ÅTTOLOGIN 2019/20. Jag träffar Emma Lewin utanför caféet på Alpha efter hennes sista lektion för dagen och ställer några frågor om hennes novell och hur den kom till. – Direkt när jag fick höra ämnet, att det skulle vara ohållbar och hållbar framtid, så tänkte jag att det skulle vara …