Den pratglada kvinnan

Berättelser

KÅSERI.

Jag vaknade efter ett skönt lov och kände mig fördjävlig och var inte redo för skolan. Men jag tvingade mig upp från sängen till bussen. Jag satte mig vid en plats där ingen annan satt, det var skönt. Jag blundade lite lätt för att jag var riktigt trött och tänkte att jag skulle bli piggare av det. Men då är det en kvinna bakom mig med hörlurar i öronen som snackade väldigt högt med sin kompis om sitt privatliv så att alla på bussen kunde höra henne.

-Asså om Katarina kommer prata med mig så kommer jag ignorera henne för hon är så jobbig! sa hon med en jobbig röst.

Jag (och kanske alla på bussen) ville nog inte höra henne prata. Jag undrade om hon kunde höra sig själv. Jag var redan trött och jag orkade inte med detta fast hon slutade inte, hon pratade på. När vi närmade oss bussterminalen så hoppade jag av och kände vad skönt det skulle vara utan henne.

Jag hoppade på nästa buss. Sen kom samma kvinna och betalade för att åka med samma buss som mig. Och jag ville bara gråta.

Alltså, så här ville jag säga till henne:

”Wallahi wallaha mannen gratt-att-a-ta

Din kahba du pratar*”


Anton Bergdahl-Johansson

*Låtrader från ”Göre för Money” av Mehmet

Bild: Sean Pyle; Mouth Talking (flickr)

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Livesändningen” av Emma Lewin (Åttologin, plats 1)

Everlyn sitter på sin stökiga bäddsoffa i det lilla rum som ska föreställa en lägenhet. Framför henne står den knastrande, lilla Tv:n och med vidöppna ögon och gapande mun reser hon sig långsamt upp.  Personen hon tvingas dela rum med hulkar och snyftar högt. Men Everlyn har inte tid att …

Berättelser
”Efter det som var före” av Thea Mikaelsson (Åttologin, plats 2)

Jag tittade upp mot himlen som så många gånger förr, jag kunde känna hoppet inom mig slockna, som det gjorde varje gång. Ändå fortsatte jag att göra det. Jag vet inte vad jag förväntade mig att se där som jag inte redan sett förut. Men den gråa himlen täckt av …

Berättelser
”Vaken” av Natalie Eriksson (Åttologin, plats 3)

– Hallå klassen! ropade min historielärare Malin när hon kom in i klassrummet. Hennes stora leende lyste upp och värmde det kalla rummet med sina kliniskt vita väggar och hårda stolar.  – Jag vet att ni är lite trötta efter påsklovet, fortsatte hon. Men försök i alla fall att hålla …