Hålet i himlen, del 1

Berättelser

BERÄTTELSE.

I ett litet samhälle så bor den 15-åriga tjejen Alicia. Hon bor hos sin pappa med sin storebror Anton. De bor i en grå trävilla i utkanten av stan. I hennes kvarter så händer det inte så mycket mer än att det är nån stöld på Coop nån gång i månaden.

En dag i skolan så snackar hennes tjejkompisar om den nya killen Alex som börjat i första ring. De sitter i cafeterian och pluggar men där är det ganska pratigt. Helt plötsligt så går han förbi, Alex. Tjejerna blir helt tysta och himlar med ögonen. Alicia tycker de är töntiga, hon fattar inte vad de ser hos honom. Hon beslutar sig att kolla upp, hon ser honom sitta lite längre bort i cafeterian och kolla på HENNE! Men i samma ögonblick så kommer hennes lärare och säger att: “Lektionen är snart slut, plocka ihop era saker och kom till klassrummet”.

Som sista lektion den dagen så har hon idrott, hon går för att byta om men så märker hon något konstigt bredvid idrottshallen. Det ser ut som en liten svart prick men hon ignorerar den och tänker: “Äh, det är väl bara en synvilla”. När hon har slutat så märker hon att det står civilbilar utanför så hon stannar i dörröppningen, då puttar tjejerna ut henne och säger; “vad står du o stirrar på då!”.

Kommunen hade satt upp massa tejp runt “det svarta hålet”. På skolgården så möter hon Alex, han stannar henne och börjar prata om hålet.

– Du vet väl att kommunen inte kommer göra något åt de tills hela skolan är borta? sa han.

– Ja jag vet, men vad kan vi göra liksom, vi är elever och vi kan inte göra ett skit!

– Jag tycker vi borde hjälpas åt.

– Hur då? Vad ska vi göra?

– Men om vi tar oss in på kommunkontoret så har dom säkert något häftigt som kan stänga det.

– Typ som lim?

– Ja fast mycke starkare o sånt.

– Ok, jag är på!

-Bra möt mig här i kväll!

-Okej. Men måste gå till mitt skåp nu.

– Ses sen.

Alex går tillbaka till sina vänner och säger:

– Asså hon är sååååå SNYGG!

– ABOW mannen asså du måste försöka haffa henne. sa en av hans kompisar.

– Jag ska möta henne här i kväll.

– Good luck man.

Alicia går till sitt skåp och tar sin väska, mobil och jacka, eftersom det börjar bli kallt ute.

Hon går hem och börja googla fakta om hålet, då hon visste så lite om det efter filmen på no:n idag. Hon får reda på att hålet kommer få som svarta tentakler som snabbt kommer ta saker från jorden och om det inte stängts inom två månader så kommer det vara så stort att det slukar hela jorden. Det finns ingen annan utväg än att stänga det.

På kvällen samma dag så går Alicia till skolan igen för att möta Alex, när hon kommer dit så är Alex redan där. De går till kommunkontoret och spanar efter om någon är där och om det finns några kameror. Alex ser inga och började dyrka upp låset. De skyndar sig att hitta en trappa och springer ned för den. När de kommer ner så möts de av en vakt som tar dem till polisen. På polisstationen så blir de hämtade av sina vårdnadshavare. Alicias pappa är jättebesviken på henne, de står och skäller på henne i en kvart. Alex hvb-personal är inte förvånade men han får utegångsförbud.

När Alicia kommer hem så säger hennes pappa: ’’Gå till ditt rum och kom inte ut förrän du ska gå till skolan imorrn. OKEJ unga fröken!!! ’’. Hon har fått utegångsförbud. Båda har fått utegångsförbud. Hur ska de göra med hålet, tänker Alex. Jag måste prata med henne imorgon.

Nästa dag när Alex går till skolan så möter han henne, han tycker hon är finare än vanligt. De pratar under lunchen om att de är tvungna att försöka igen. Då bestämde sig Alicia för att hon ska försöka ta sig ut. Samma natt försöker hon… men misslyckades. Hon blir fångad när hon håller på att ramla ut genom fönstret då hennes storebror springer in i rummet. Hon berättar för Alex vad som hände och han säger att: ’’Vi försöker igen om tre dagar och den här gången, va mer försiktig okej?’’. Dagarna går och hon lyckas, hon lyckas faktiskt ta sig ut genom fönstret. Hon går till kontoret och får vänta på Alex i minst 20 minuter. När han kommer dit så säger han:

– Förlåt att jag är sen va tvungen att vänta på att min personal somnat.

– Okej, vi måste skynda oss nu om vi ska få något gjort.

De tar  sig in och kommer ner till källaren snabbt eftersom dom vet vart trappan ärden här gången. Där nere så ser Alex en kamera så han skyndar sig dit innan den vänder sig om och täcker för den. Sen kan de ta apparaten och skyndar sig ut och låser efter sig. De drar hem. På måndag så ska de mötas på skolgården.

På måndagen så ser de varandra på lunchen och han går och kramar henne. När han har gått tillbaka så säger hennes kompisar en sak: ’’ÅÅÅÅÅÅÅH, ni skulle va så söta tillsammans’’. Hon svarar bara med: ’’Asså vet inte om jag gillar honom på det sättet’’. Efter skolan så möts dem och Alex tar fram apparaten men den funkar inte. Då märker Alicia att löven och pinnarna börjar flyga in i hålet som nu är över hela gymnastiksalen. Då kommer Alicia på att den kanske behöver batterier. Hon springer in och hämtar batterierna ur sitt skåp. Hon springer ut och ger dem till Alex. Han börjar leta efter vart de ska in. Han får leta i två minuter innan Alicia tar den och sätter in dom på mindre än 15 sekunder.

Hon riktar den mot hålet och rycker till när den startar, Alex måste hålla om henne för den är så kraftfull. De sätter den på full kraft och siktar mot hålet och en stråle avfyras mot den. Det dunstar till i marken och hålet är borta.

Hon vaknar. Var allt en dröm? frågar hon sig själv. När hon går ut ur huset den morgonen så är hon tvungen att springa till skolan. Det är massa reportrar som vill intervjua henne till olika tidningar. När hon kommer till skolan så möts hon av rektorn som stoppar alla reportrar och han ropar: ’’Det här är privat område, ingen som inte jobbar eller går på skolan måste lämna området’’. Inne i skolan vid hennes skåp så möts hon av Alex som precis kommit till skolan. Han börjar med att säga:

– Det som hände igår på skolgården, det kanske inte betydde något för dig men det gjorde de för mig så låt mig bara prova en sak.

– Okej?

– Slappna av ska inte slå dig eller något.

Han trycker henne upp mot skåpen och kysser henne. Hon blir förvånad och säger:

– Men det betydde mycke för mig det som hände på skolgården och det som hände nu ännu mer.

– Vad bra. sa han och kysser henne igen.

Hon följer med honom till sitt hvb, han smugglar in henne på sitt rum, låser dörren och frågar:

– Vill du gå på skolbalen med mig?

– Ja det vill jag<3-

Bra.

Veckorna går och det är dags för skolbal. De möts utanför lokalen och Alex frågar:

– Är vi typ ihop nu?

– Ja, jag tror det.


Hanna Hagberg


Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Min dag är kommen” av Lill Vestman (plats 1)

ÅTTOLOGI 20/21. Flaskan vinglade ostadigt när jag försökte balansera den på handen. Att hålla ett löfte är svårt, särskilt när man vet att det aldrig var tänkt att hållas. Ändå vill jag tro att det kan förändras, men det är ju nästan omöjligt? Flaskan gav ifrån sig ett skvalpande ljud …

Berättelser
”Spårlöst försvunnen” av Linnea Karlsson (plats 2)

ÅTTOLOGIN 20/21. Att några timmar. Några få timmar kan kännas som en evighet. Jag kände hjärtat åka upp i halsgropen, paniken spred sig som en löpeld genom kroppen och kvar stod jag, förstenad med en oroskänsla som jag aldrig förut känt.  När alarmet ringde såg jag mig förskräckt om. Det …

Berättelser
”Knutar” av Julie Framnes (plats 3)

ÅTTOLOGI 20/21. Press. Bara en jävla massa press. Varje kväll kantas av bråk. Skrik, gråt och otrygghet. Jag börjar vänja mig vid det men det svider fortfarande. Det bränns. Mamma och pappa har målat upp en bild av mig. De vet exakt hur de vill att min framtid ska se …