Fjädrar av guld (kap 2)

Berättelser

BERÄTTELSER.

Kapitel 2

När jag vaknar är jag lika trött som kvällen innan och mina ögon är svullna av allt gråtande.

Jag försöker kravla mig upp ur sängen och göra frukost men kylen är tom som vanligt och jag är alldeles för utmattad för att gå till affären så jag ger upp och går och lägger mig igen.

Jag sover ända fram till eftermiddagen då jag går och handlar.

När jag äntligen kommer hem från affären, packar upp varorna och gör mat så ringer mobilen, det är från mitt jobb. “Hallå” svarar jag. “Hej, kan du komma till jobbet, vi har en nyanställd som behöver hjälp.” Efter en stunds funderande bestämmer jag mig för att jag behöver lite extra pengar så jag säger ja.

När jag kommer in i den lilla affären där jag jobbar så ser jag en tjej stå bakom disken. Hon ser ut att vara ungefär ett år yngre än mig och hon har naturligt rött hår. “Är du den nya tjejen?” säger jag, hon tittar upp och ler mot mig: “japp, det är jag”. “Okej, så du behöver hjälp eller?“ säger jag. “Um.. ja eller asså jag vet inte hur det funkar.” Jag nickar och visar henne vad hon ska göra.

Efter ett par timmar så har det blivit mörkt ute och jag och den nya tjejen stänger butiken. “Jag ska väl gå nu då” säger hon och ler. “ Ja, jag ska bara plocka i ordning dom sista sakerna men du kan gå” “Okej, hejdå Audrey!” Något med det hon just sa kändes fel, hon sa mitt namn. Jag berättade aldrig vad jag hette och jag har inte på mig min namnbricka. Men den mest logiska förklaringen är att min chef måste ha berättat för henne innan vad jag hette så jag väljer att hålla mig till det.


Ellie Karlsson

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Livesändningen” av Emma Lewin (Åttologin, plats 1)

Everlyn sitter på sin stökiga bäddsoffa i det lilla rum som ska föreställa en lägenhet. Framför henne står den knastrande, lilla Tv:n och med vidöppna ögon och gapande mun reser hon sig långsamt upp.  Personen hon tvingas dela rum med hulkar och snyftar högt. Men Everlyn har inte tid att …

Berättelser
”Efter det som var före” av Thea Mikaelsson (Åttologin, plats 2)

Jag tittade upp mot himlen som så många gånger förr, jag kunde känna hoppet inom mig slockna, som det gjorde varje gång. Ändå fortsatte jag att göra det. Jag vet inte vad jag förväntade mig att se där som jag inte redan sett förut. Men den gråa himlen täckt av …

Berättelser
”Vaken” av Natalie Eriksson (Åttologin, plats 3)

– Hallå klassen! ropade min historielärare Malin när hon kom in i klassrummet. Hennes stora leende lyste upp och värmde det kalla rummet med sina kliniskt vita väggar och hårda stolar.  – Jag vet att ni är lite trötta efter påsklovet, fortsatte hon. Men försök i alla fall att hålla …