HBTQ hänget. Kapitel 3.

Berättelser

BERÄTTELSER.

När jag är på väg till Historia lektionen ser jag något på en vägg. Jag backar lite och läser på affischen.

“HBTQ häng på bibblan nu på fredag! För alla som är queer och vill träffa andra som dig! Vi kollar film, tipsar om böcker och spelar spel. Börjar klockan 4 på kvällen och slutar inte förrän 7!”

“Träffa andra som dig…” mumlar jag.

Det verkar kul. Jag känner inga andra som är queer, förutom Charlie som är väldigt öppen om det, men vi hänger inte så ofta.

Jag tror att jag ska gå.

Fredag kl 16:30.

När jag går in ser jag samma affisch som jag såg igår i skolan. Jag går in och frågar om det i receptionen. Jag känner igen bibliotekarien från några dagar sedan. När jag var på bibblan och den där tjejen, Jenna, och hjälpte henne med böckerna.

“Hej, vad behöver du hjälp med?” frågar hon.

“Jag såg en affisch i skolan om något häng här.” säger jag.

“Jaså! Ja, kom med mig.” svarar hon.

Jag följer med henne och hon öppnar dörren som leder ner till källaren. Man brukar inte få gå ner hit annars. Vi går ner och börjar gå igenom korridorerna tills vi kommer till en färgglad dörr.

“HBTQ HÄNG!” står det i stora bokstäver på dörren. När jag öppnar den ser jag samma tjej som jag träffade för typ två veckor sedan. Hon lyfter blicken och hennes ögon lyser upp.

“Gud vilken tur! Jag trodde inte någon skulle komma!” ropar hon. “Du hette Jay va?”

“Ehm, ja.” svarar jag. “Är det ingen annan här?”

“Inte än. Jag vet inte om det kommer fler, men det finns iallafall någon annan här än jag.”

“Ok.” svarar jag kort. Jag är verkligen inte bra på att prata med människor.

“Vad vill du göra?” ropar hon. “Vi har några filmer, spel och jag har några boktips redo om du vill läsa!”

“En film funkar nog.”

“Då kollar vi på film! Vill du se “Love, Simon”, “Mulan” eller “Deadpool 2?”

“Deadpool.” svarar jag kort.

Hon satte in filmen i den gamla tv:n och satte igång den. Det var dock inte så tyst under filmen, Jenna verkar vara en sån som pratar under filmer. Hon babblade på om hur bra scenerna var och skrattade högt på alla scener hon tyckte var roliga.

“Vilken är din favoritkaraktär?” frågar hon.

“Jag tror inte jag har någon favorit.”

“Min är Deadpool.” säger hon.

“Varför?”

“Jag tycker bara han är väldigt cool. Han har gått igenom så himla mycket, men han är fortfarande rolig och snäll.” hon pausar. “Plus han är pansexuell, så han är typ en av de få karaktärerna jag känner igen mig i.”

“Är han! Jag trodde han var hetero!?”

“Nej, han blev bara kär i en tjej i filmen.”

“Wow…”

Jag är mållös. Jag visste fan inte att en av marvels superhjältar var något annat än hetero. Det verkar bara inte som något de skulle göra.

Under resten av filmen var jag tyst. Jag bara nickade lite då och då åt någonting Jenna hade sagt.

“När är hänget öppet nästa gång?” frågade jag.

“Nästa fredag.”

“Då ses vi då.”

Jag log mot henne och hon log tillbaka.

Och sen gick jag iväg. Jag hade en varm känsla i magen på vägen hem.

Fy fan vad jag längtar till nästa fredag.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Livesändningen” av Emma Lewin (Åttologin, plats 1)

Everlyn sitter på sin stökiga bäddsoffa i det lilla rum som ska föreställa en lägenhet. Framför henne står den knastrande, lilla Tv:n och med vidöppna ögon och gapande mun reser hon sig långsamt upp.  Personen hon tvingas dela rum med hulkar och snyftar högt. Men Everlyn har inte tid att …

Berättelser
”Efter det som var före” av Thea Mikaelsson (Åttologin, plats 2)

Jag tittade upp mot himlen som så många gånger förr, jag kunde känna hoppet inom mig slockna, som det gjorde varje gång. Ändå fortsatte jag att göra det. Jag vet inte vad jag förväntade mig att se där som jag inte redan sett förut. Men den gråa himlen täckt av …

Berättelser
”Vaken” av Natalie Eriksson (Åttologin, plats 3)

– Hallå klassen! ropade min historielärare Malin när hon kom in i klassrummet. Hennes stora leende lyste upp och värmde det kalla rummet med sina kliniskt vita väggar och hårda stolar.  – Jag vet att ni är lite trötta efter påsklovet, fortsatte hon. Men försök i alla fall att hålla …