Intervju med Anna Medhage – etta i Åttologitävlingen 2018

Berättelser

BERÄTTELSER. Anna Medhages novell Åtta bitar, som berättas ur en katts perspektiv, fick flest röster av alla när de bästa novellerna skulle utses. Redaktionen har träffat Anna för en kort intervju. 

Anna berättar att hon började skriva ur en hunds perspektiv men hon upptäckte snart att hon egentligen skrev om en katt. Det lite överlägsna perspektivet i novellen passade bättre för att beskriva en katt, en hund är mer trofast och lojal. Men även katten i berättelsen vill hjälpa sina människor, om än på sitt alldeles egna sätt.

Anna är själv kattmänniska och har två katter hemma, Pepsi och Salmiak. Hon har också hämtat en hel del inspiration från sina egna katter.

Hon har skrivit på berättelsen både i skolan och lite hemma. Pappa läste igenom och kom med idéer, som framför allt kom att påverka hur slutet blev. Själva titeln Åtta bitar var det hennes bror som kom på. Anna berättar att det är kopplat till en spelkonsol och pixlar men också till novellens sista mening ”Bara åtta liv kvar”.

Anna blev överraskad över att hennes novell fick flest röster. Hon vet att det hon skriver kan upplevas som lite invecklat ibland och hon trodde inte att den skulle nå ända fram. Men kanske var det just det att hon vågar leka med både perspektiv och tidsplan som gör att novellen sticker ut?

 

Ni kan läsa Åtta bitar här

 

Redaktionen

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Min dag är kommen” av Lill Vestman (plats 1)

ÅTTOLOGI 20/21. Flaskan vinglade ostadigt när jag försökte balansera den på handen. Att hålla ett löfte är svårt, särskilt när man vet att det aldrig var tänkt att hållas. Ändå vill jag tro att det kan förändras, men det är ju nästan omöjligt? Flaskan gav ifrån sig ett skvalpande ljud …

Berättelser
”Spårlöst försvunnen” av Linnea Karlsson (plats 2)

ÅTTOLOGIN 20/21. Att några timmar. Några få timmar kan kännas som en evighet. Jag kände hjärtat åka upp i halsgropen, paniken spred sig som en löpeld genom kroppen och kvar stod jag, förstenad med en oroskänsla som jag aldrig förut känt.  När alarmet ringde såg jag mig förskräckt om. Det …

Berättelser
”Knutar” av Julie Framnes (plats 3)

ÅTTOLOGI 20/21. Press. Bara en jävla massa press. Varje kväll kantas av bråk. Skrik, gråt och otrygghet. Jag börjar vänja mig vid det men det svider fortfarande. Det bränns. Mamma och pappa har målat upp en bild av mig. De vet exakt hur de vill att min framtid ska se …