Drömmar. Del 1

Berättelser

BERÄTTELSE. När jag vaknar upp är allt runt omkring mig svart. Det känns som ett vakuum och jag kan inte se någonting alls.

”Hallå!” skriker jag. ”Är det nån här!?”…

Inget svar. Vart är jag? Jag försöker ta ett steg men märker att jag inte har något att sätta foten på.

”Va?” säger jag. ”Hur kan jag inte ha något att gå på?”

Det är då jag märker att jag svävar. Konstigt att jag inte märkte det förut. Jag kollar upp och ser ett ljus på väg mot mig. Helt plötsligt får jag panik. Jag vet inte varför, men jag vill INTE att det där ljuset kommer närmare!

__________________________________________________________________

Jag vaknar upp i sängen och är nästan genomsvettig. Det var bara en dröm! Jag tar fram min ”drömdagbok” för att skriva ner vad som hände, precis som jag alltid gör.

”Vänta, va?” säger jag.

När jag slår upp boken ser jag att min dröm redan är nedskriven på fem andra sidor, fast med en skillnad, i de andra drömmarna kommer ljuset från andra håll.

Jag skyndar mig att skriva ner drömmen innan jag glömmer den och lägger mig ner igen. Jag ska precis somna om när jag hör,

PIP PIP PIP PIP!

”Faaan! Jag ville gå och lägga mig igen”

Jag går upp med en suck och stänger av larmet, byter om och går ner.

När jag kommer ner står Karro bara där och kollar konstigt på mig. (En av mina mammor).

”Vad gör du uppe?” frågar hon.

”På väg till skolan, hurså” svarar jag.

Hon ger mig en undrande blick.

”Ann, det är påsklov…”

Juste! Jag glömde helt bort det!

“Nu har jag ju klätt på mig och allt!”

”Ja det är väl bra det” svarar Karro. ”Kolla klockan”.

Jag kollar upp mot väggen och ser att den nästan är tolv… Juste! Jag skulle ju träffa Ivan vid tolv. Jag spärrar upp ögonen och springer ut genom dörren.

”Hejdå gumman!” ropar Karro efter mig.

Men jag har inte tid att svara. Jag hoppar på cykeln och börjar cykla till den gamla ladan…

 

Tyra Öqvist

Bild: Tyra Öqvist

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Livesändningen” av Emma Lewin (Åttologin, plats 1)

Everlyn sitter på sin stökiga bäddsoffa i det lilla rum som ska föreställa en lägenhet. Framför henne står den knastrande, lilla Tv:n och med vidöppna ögon och gapande mun reser hon sig långsamt upp.  Personen hon tvingas dela rum med hulkar och snyftar högt. Men Everlyn har inte tid att …

Berättelser
”Efter det som var före” av Thea Mikaelsson (Åttologin, plats 2)

Jag tittade upp mot himlen som så många gånger förr, jag kunde känna hoppet inom mig slockna, som det gjorde varje gång. Ändå fortsatte jag att göra det. Jag vet inte vad jag förväntade mig att se där som jag inte redan sett förut. Men den gråa himlen täckt av …

Berättelser
”Vaken” av Natalie Eriksson (Åttologin, plats 3)

– Hallå klassen! ropade min historielärare Malin när hon kom in i klassrummet. Hennes stora leende lyste upp och värmde det kalla rummet med sina kliniskt vita väggar och hårda stolar.  – Jag vet att ni är lite trötta efter påsklovet, fortsatte hon. Men försök i alla fall att hålla …