Vi är inte sjuka. Del 9

Berättelser

Tio år senare 

 

-Jag minns det som om det var igår…

 

När vi kom ut ur portarna och paraden hade börjat var det en massa människor runt omkring oss. Jag kunde se att de flesta bara kollade på oss som om vi vore utomjordingar, men det fanns några på sidan av vägen som log i smyg mot oss.

Jag kände hur jag blev lite glad över att jag äntligen vågade stå upp för mig själv och bestämde mig för att gå fullt ut. Vi dansade runt på gatorna och jag hade nästan aldrig mått så bra.

Jag kollade på Stella som verkade ha skitkul. Hon tjoade och viftade med regnbågsflaggan hon fick innan paraden började. Hon var så fin.

Paraden fortsatte en bit och alla verkade glada, folk skrek och dansade runt och det kom lite musik från längre fram i paraden. Jag skrattade och började hoppa runt jag med. Det här var den bästa dagen i hela mitt liv, det var jag säker på.

 

Plötsligt stannade paraden. Jag hörde en massa skott som var riktade mot oss. Det var det läskigaste jag någonsin varit med om, men det värsta hände när jag skulle kolla om Stella var okej. Det jag såg den dagen skulle hemsöka mig i resten av mitt liv…

 

Tyra Öqvist

Läs del 1 av Vi är inte sjuka här

Läs del 2 av Vi är inte sjuka här

Läs del 3 av Vi är inte sjuka här

Läs del 4 av Vi är inte sjuka här

Läs del 5 av Vi är inte sjuka här

Läs del 6 av Vi är inte sjuka här

Läs del 7 av Vi är inte sjuka här

Läs del 8 av Vi är inte sjuka här

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Livesändningen” av Emma Lewin (Åttologin, plats 1)

Everlyn sitter på sin stökiga bäddsoffa i det lilla rum som ska föreställa en lägenhet. Framför henne står den knastrande, lilla Tv:n och med vidöppna ögon och gapande mun reser hon sig långsamt upp.  Personen hon tvingas dela rum med hulkar och snyftar högt. Men Everlyn har inte tid att …

Berättelser
”Efter det som var före” av Thea Mikaelsson (Åttologin, plats 2)

Jag tittade upp mot himlen som så många gånger förr, jag kunde känna hoppet inom mig slockna, som det gjorde varje gång. Ändå fortsatte jag att göra det. Jag vet inte vad jag förväntade mig att se där som jag inte redan sett förut. Men den gråa himlen täckt av …

Berättelser
”Vaken” av Natalie Eriksson (Åttologin, plats 3)

– Hallå klassen! ropade min historielärare Malin när hon kom in i klassrummet. Hennes stora leende lyste upp och värmde det kalla rummet med sina kliniskt vita väggar och hårda stolar.  – Jag vet att ni är lite trötta efter påsklovet, fortsatte hon. Men försök i alla fall att hålla …