Vi är inte sjuka. Del 6

Berättelser
1

BERÄTTELSE.

Danmark

Jag säger hejdå till mamma och går till tågstationen. När jag kommer dit letar jag efter min klass och när jag hittat den går jag direkt fram till Tobbe.

 

– Hej! säger jag.

– Hej! Hur är det? svarar han.

– Jag mår bra, lite pirrig bara.

– Juste. Du och Stella skulle ju vara i samma rum. Men vi kommer ju knappt vara på hotellet.

– Jag vet, men ändå.

 

Jag ser att Tobbe säger något mer men jag hör inte vad. Tåget håller på att stanna. När det stannat går alla på och sätter sig lite vart de vill. Jag sätter mig vid en fönsterplats och någon kille jag inte känner sätter sig bredvid mig.

Jag sitter och kollar på telefonen när jag hör hur tåget stannar. Läraren ställer sig upp och säger till alla att gå av tåget. Vi gör som hon säger och när vi kommer ut ur tågstationen står det ett par bussar utanför och väntar på oss. Alla klasserna sätter sig i varsin buss och vi åker till hotellet.

När vi väl är där går får alla veta sina rumsnummer och går till sina rum.

När jag kommer till mitt rum ser jag Stella.

 

– Hej! säger hon glatt så fort hon får syn på mig.

– Hej! Vad tycker du om rummet?

– Nja, lite tråkigt. Men det är ju bara ett hotellrum, jag hade inte så stora förväntningar.

– Nä, inte jag heller.

– Undrar vart Amy och Alma är.

 

Precis när Stella avslutar meningen hör vi att dörren öppnas och Amy kommer in.

 

– Amy! roppar Stella glatt. Vart var du?

– Nere vid kiosken utanför, jag köpte lite tuggummi. Vill ni ha?

– Visst. svarar jag och tar ett tuggummi.

– Gärna! säger Stella och tar typ fem stycken.

– Hörru Amy, var är Alma? frågar jag.

– Hon är sjuk.

– Nej, vad tråkigt. då missar hon ju allt.

– Jag vet, jag saknar henne redan och det har bara gått några timmar sen vi åkte.

 

En lärare öppnar dörren och säger att det är dags att gå ner i entrén eftersom vi ska till något museum.

 

– Okej! kvittrar Stella och skuttar ut.

 

Jag och Amy följer efter. Stella kan vara lite barnslig ibland, men det är bara en av anledningarna till varför jag älskar henne.

 

Tyra Öqvist

Läs del 1 av Vi är inte sjuka här

Läs del 2 av Vi är inte sjuka här

Läs del 3 av Vi är inte sjuka här

Läs del 4 av Vi är inte sjuka här

Läs del 5 av Vi är inte sjuka här

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Min dag är kommen” av Lill Vestman (plats 1)

ÅTTOLOGI 20/21. Flaskan vinglade ostadigt när jag försökte balansera den på handen. Att hålla ett löfte är svårt, särskilt när man vet att det aldrig var tänkt att hållas. Ändå vill jag tro att det kan förändras, men det är ju nästan omöjligt? Flaskan gav ifrån sig ett skvalpande ljud …

Berättelser
”Spårlöst försvunnen” av Linnea Karlsson (plats 2)

ÅTTOLOGIN 20/21. Att några timmar. Några få timmar kan kännas som en evighet. Jag kände hjärtat åka upp i halsgropen, paniken spred sig som en löpeld genom kroppen och kvar stod jag, förstenad med en oroskänsla som jag aldrig förut känt.  När alarmet ringde såg jag mig förskräckt om. Det …

Berättelser
”Knutar” av Julie Framnes (plats 3)

ÅTTOLOGI 20/21. Press. Bara en jävla massa press. Varje kväll kantas av bråk. Skrik, gråt och otrygghet. Jag börjar vänja mig vid det men det svider fortfarande. Det bränns. Mamma och pappa har målat upp en bild av mig. De vet exakt hur de vill att min framtid ska se …