Vi är inte sjuka. Del 5

Berättelser

BERÄTTELSE.

Kapitel 5

Allt är normalt

Äntligen är det måndag! Jag vet att det låter konstigt att vilja gå till skolan just nu, speciellt efter allt som har hänt, men jag tror inte jag klarar att vara hemma med morsan en enda dag till. Och det råkar vara så att jag ska vara bort från henne hela veckan. För alla åttor i min skola ska åka till Danmark! Det låter kanske konstigt att alla i åttan ska åka och inte bara en klass som typ en klassresa, men en klassresa har faktiskt alla som går på skolan i år redan gjort. Dom tänkte väl att det blir lättare att skicka alla på en gång, jag vet inte riktigt. Men jag är så fantastiskt glad över det här av två olika anledningar. Nummer ett, jag slipper min mamma för resten av veckan. Nummer två, jag kommer få dela rum med Stella!

Jag vet. Det låter bara för bra för att vara sant, och det är för att det är det. Vi kommer nämligen vara fyra i varje hotellrum, vi kommer dela rum med två andra tjejer. Jobbigt och ganska tråkigt men vi är ändå ganska bra vänner allihop. De två tjejerna heter Alma och Amy. Dom är systrar och bråkar ganska mycket, men de är ändå väldigt bra vänner.

Jag träffar Tobbe på väg till skolan. Fan, han är på väg mot mig!

– Hej Meja! säger han med sin vanliga röst som han har varenda annan dag.

– Hej! Hur är det? frågar jag som om det vore en helt vanlig dag, vilket det är.

– Det är bra. Hur gick det igår?

– Det gick bra, Stella följde mig hem efter, du vet.

– Juste, det. Jag lovar att hålla tyst, du kan vara lugn.

– Tack Tobbe! Du är bäst.

Jag kramar om honom och vi går in i skolan. Vi hänger av oss jackorna och går in i klassrummet. Resten av dagen är mest som vanligt.

När skolan är slut och jag kommit hem börjar jag packa. Jag packar tröjor och byxor, du vet, sånt som man brukar packa.

Mamma säger åt mig att gå och lägga mig, men det tar flera timmar för mig att somna. Jag tänker på allt det roliga vi kommer ha imorgon, och för resten av veckan.

Till slut somnar jag äntligen. När jag vaknar nästa morgon är det dags. Idag åker vi.

Danmark.

Jag och Stella ska bo i samma rum på ett hotell fullt med homofober. Vad kan gå fel?

 

Tyra Öqvist

Läs del 1 av Vi är inte sjuka här

Läs del 2 av Vi är inte sjuka här

Läs del 3 av Vi är inte sjuka här

Läs del 4 av Vi är inte sjuka här

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Min dag är kommen” av Lill Vestman (plats 1)

ÅTTOLOGI 20/21. Flaskan vinglade ostadigt när jag försökte balansera den på handen. Att hålla ett löfte är svårt, särskilt när man vet att det aldrig var tänkt att hållas. Ändå vill jag tro att det kan förändras, men det är ju nästan omöjligt? Flaskan gav ifrån sig ett skvalpande ljud …

Berättelser
”Spårlöst försvunnen” av Linnea Karlsson (plats 2)

ÅTTOLOGIN 20/21. Att några timmar. Några få timmar kan kännas som en evighet. Jag kände hjärtat åka upp i halsgropen, paniken spred sig som en löpeld genom kroppen och kvar stod jag, förstenad med en oroskänsla som jag aldrig förut känt.  När alarmet ringde såg jag mig förskräckt om. Det …

Berättelser
”Knutar” av Julie Framnes (plats 3)

ÅTTOLOGI 20/21. Press. Bara en jävla massa press. Varje kväll kantas av bråk. Skrik, gråt och otrygghet. Jag börjar vänja mig vid det men det svider fortfarande. Det bränns. Mamma och pappa har målat upp en bild av mig. De vet exakt hur de vill att min framtid ska se …