Vi är inte sjuka. Del 5

Berättelser

BERÄTTELSE.

Kapitel 5

Allt är normalt

Äntligen är det måndag! Jag vet att det låter konstigt att vilja gå till skolan just nu, speciellt efter allt som har hänt, men jag tror inte jag klarar att vara hemma med morsan en enda dag till. Och det råkar vara så att jag ska vara bort från henne hela veckan. För alla åttor i min skola ska åka till Danmark! Det låter kanske konstigt att alla i åttan ska åka och inte bara en klass som typ en klassresa, men en klassresa har faktiskt alla som går på skolan i år redan gjort. Dom tänkte väl att det blir lättare att skicka alla på en gång, jag vet inte riktigt. Men jag är så fantastiskt glad över det här av två olika anledningar. Nummer ett, jag slipper min mamma för resten av veckan. Nummer två, jag kommer få dela rum med Stella!

Jag vet. Det låter bara för bra för att vara sant, och det är för att det är det. Vi kommer nämligen vara fyra i varje hotellrum, vi kommer dela rum med två andra tjejer. Jobbigt och ganska tråkigt men vi är ändå ganska bra vänner allihop. De två tjejerna heter Alma och Amy. Dom är systrar och bråkar ganska mycket, men de är ändå väldigt bra vänner.

Jag träffar Tobbe på väg till skolan. Fan, han är på väg mot mig!

– Hej Meja! säger han med sin vanliga röst som han har varenda annan dag.

– Hej! Hur är det? frågar jag som om det vore en helt vanlig dag, vilket det är.

– Det är bra. Hur gick det igår?

– Det gick bra, Stella följde mig hem efter, du vet.

– Juste, det. Jag lovar att hålla tyst, du kan vara lugn.

– Tack Tobbe! Du är bäst.

Jag kramar om honom och vi går in i skolan. Vi hänger av oss jackorna och går in i klassrummet. Resten av dagen är mest som vanligt.

När skolan är slut och jag kommit hem börjar jag packa. Jag packar tröjor och byxor, du vet, sånt som man brukar packa.

Mamma säger åt mig att gå och lägga mig, men det tar flera timmar för mig att somna. Jag tänker på allt det roliga vi kommer ha imorgon, och för resten av veckan.

Till slut somnar jag äntligen. När jag vaknar nästa morgon är det dags. Idag åker vi.

Danmark.

Jag och Stella ska bo i samma rum på ett hotell fullt med homofober. Vad kan gå fel?

 

Tyra Öqvist

Läs del 1 av Vi är inte sjuka här

Läs del 2 av Vi är inte sjuka här

Läs del 3 av Vi är inte sjuka här

Läs del 4 av Vi är inte sjuka här

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Livesändningen” av Emma Lewin (Åttologin, plats 1)

Everlyn sitter på sin stökiga bäddsoffa i det lilla rum som ska föreställa en lägenhet. Framför henne står den knastrande, lilla Tv:n och med vidöppna ögon och gapande mun reser hon sig långsamt upp.  Personen hon tvingas dela rum med hulkar och snyftar högt. Men Everlyn har inte tid att …

Berättelser
”Efter det som var före” av Thea Mikaelsson (Åttologin, plats 2)

Jag tittade upp mot himlen som så många gånger förr, jag kunde känna hoppet inom mig slockna, som det gjorde varje gång. Ändå fortsatte jag att göra det. Jag vet inte vad jag förväntade mig att se där som jag inte redan sett förut. Men den gråa himlen täckt av …

Berättelser
”Vaken” av Natalie Eriksson (Åttologin, plats 3)

– Hallå klassen! ropade min historielärare Malin när hon kom in i klassrummet. Hennes stora leende lyste upp och värmde det kalla rummet med sina kliniskt vita väggar och hårda stolar.  – Jag vet att ni är lite trötta efter påsklovet, fortsatte hon. Men försök i alla fall att hålla …