Vi är inte sjuka. Del 2

Berättelser
5

BERÄTTELSE. Kapitel 2

Tankestenen

 

Lektionen slutar och när jag kollar telefonen ser jag att Stella har sms:at mig.

 

– Hej älskling <3, vill du göra något efter skolan?

– Hej <3 Möt mig 16:00 vid tankestenen

– Ok (:

 

Mitt hjärta slår hårdare och jag känner hur mina kinder blir röda.

 

Kl. 16:00 är jag redan påväg ut till tankestenen, tankestenen är ett ställe dit jag och Stella kan bete oss som ett par utan att det blir några konsekvenser. När stenen är i sikte ser jag en vacker liten brunett som sitter på stenen och kollar ut över havet.

 

– Stella! ropar jag och börjar springa mot henne.

 

Hon vänder sig om och vi kramas när jag kommer fram. Jag ser henne i ögonen och hon lutar sig framåt, våra läppar möts och vi börjar le. Vi sätter oss ner och bara pratar en stund.

 

– Hur var det i skolan? frågar hon och tittar nyfiket på mig.

– De var skit, läraren hade ännu en lektion där han pratade om hur hemska människor som vi är!

– Är det sant? frågar Stella. Att det är fel att vara som vi?

– Om det är fel, vill jag inte vara rätt.

 

Vi sitter där en stund och bara ler mot varandra. Det känns så skönt när jag är med Stella, jag får fjärilar i magen och får en glad känsla i hela kroppen. Alla säger att folk som vi gör fel, men hur skulle något som de beskriver som världens undergång, kännas så… rätt. Vi sitter där i flera timmar och pratar om lite av allting, det är så himla härligt! Men härligheten upphör när morsan ringer och säger att jag måste gå hem. Vi säger hejdå och går hem tillsammans.

 

När jag väl kommer hem frågar mamma vart jag har varit, jag säger att jag var och hängde med en kompis. Hon berättar att en av hennes kompisar från högstadiet kommer och hälsar på i helgen och att hon har en son i min ålder, och säger att hon tycker det vore trevligt om vi blev vänner. Men jag vet att hon vill att vi ska bli ihop. Jag säger att jag gärna blir vän med honom.

Men hon fortsatte bara prata om honom.

 

– Han heter Linus och spelar gitarr, att läsa och att skriva, visst låter han trevlig, säger hon för femte gången idag.

– Hmm, jag vet bara inte om jag är redo för en pojkvän ännu, säger jag och hoppas att konversationen ska sluta där.

– Men jag tror du skulle gilla honom.

– Du, jag känner mig jättetrött, jag tror jag går och lägger mig, säger jag snabbt och går in på mitt rum och slänger mig på sängen.

 

Jag vill inte ha en pojkvän! Jag vill bara ha Stella, den där Linus kan dra åt helvete! Jag får väl göra mitt bästa för att undvika honom imorgon.

 

Tyra Öqvist

 

Läs del 1 av Vi är inte sjuka här!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Min dag är kommen” av Lill Vestman (plats 1)

ÅTTOLOGI 20/21. Flaskan vinglade ostadigt när jag försökte balansera den på handen. Att hålla ett löfte är svårt, särskilt när man vet att det aldrig var tänkt att hållas. Ändå vill jag tro att det kan förändras, men det är ju nästan omöjligt? Flaskan gav ifrån sig ett skvalpande ljud …

Berättelser
”Spårlöst försvunnen” av Linnea Karlsson (plats 2)

ÅTTOLOGIN 20/21. Att några timmar. Några få timmar kan kännas som en evighet. Jag kände hjärtat åka upp i halsgropen, paniken spred sig som en löpeld genom kroppen och kvar stod jag, förstenad med en oroskänsla som jag aldrig förut känt.  När alarmet ringde såg jag mig förskräckt om. Det …

Berättelser
”Knutar” av Julie Framnes (plats 3)

ÅTTOLOGI 20/21. Press. Bara en jävla massa press. Varje kväll kantas av bråk. Skrik, gråt och otrygghet. Jag börjar vänja mig vid det men det svider fortfarande. Det bränns. Mamma och pappa har målat upp en bild av mig. De vet exakt hur de vill att min framtid ska se …