Vi är inte sjuka. Del 2

Berättelser
5

BERÄTTELSE. Kapitel 2

Tankestenen

 

Lektionen slutar och när jag kollar telefonen ser jag att Stella har sms:at mig.

 

– Hej älskling <3, vill du göra något efter skolan?

– Hej <3 Möt mig 16:00 vid tankestenen

– Ok (:

 

Mitt hjärta slår hårdare och jag känner hur mina kinder blir röda.

 

Kl. 16:00 är jag redan påväg ut till tankestenen, tankestenen är ett ställe dit jag och Stella kan bete oss som ett par utan att det blir några konsekvenser. När stenen är i sikte ser jag en vacker liten brunett som sitter på stenen och kollar ut över havet.

 

– Stella! ropar jag och börjar springa mot henne.

 

Hon vänder sig om och vi kramas när jag kommer fram. Jag ser henne i ögonen och hon lutar sig framåt, våra läppar möts och vi börjar le. Vi sätter oss ner och bara pratar en stund.

 

– Hur var det i skolan? frågar hon och tittar nyfiket på mig.

– De var skit, läraren hade ännu en lektion där han pratade om hur hemska människor som vi är!

– Är det sant? frågar Stella. Att det är fel att vara som vi?

– Om det är fel, vill jag inte vara rätt.

 

Vi sitter där en stund och bara ler mot varandra. Det känns så skönt när jag är med Stella, jag får fjärilar i magen och får en glad känsla i hela kroppen. Alla säger att folk som vi gör fel, men hur skulle något som de beskriver som världens undergång, kännas så… rätt. Vi sitter där i flera timmar och pratar om lite av allting, det är så himla härligt! Men härligheten upphör när morsan ringer och säger att jag måste gå hem. Vi säger hejdå och går hem tillsammans.

 

När jag väl kommer hem frågar mamma vart jag har varit, jag säger att jag var och hängde med en kompis. Hon berättar att en av hennes kompisar från högstadiet kommer och hälsar på i helgen och att hon har en son i min ålder, och säger att hon tycker det vore trevligt om vi blev vänner. Men jag vet att hon vill att vi ska bli ihop. Jag säger att jag gärna blir vän med honom.

Men hon fortsatte bara prata om honom.

 

– Han heter Linus och spelar gitarr, att läsa och att skriva, visst låter han trevlig, säger hon för femte gången idag.

– Hmm, jag vet bara inte om jag är redo för en pojkvän ännu, säger jag och hoppas att konversationen ska sluta där.

– Men jag tror du skulle gilla honom.

– Du, jag känner mig jättetrött, jag tror jag går och lägger mig, säger jag snabbt och går in på mitt rum och slänger mig på sängen.

 

Jag vill inte ha en pojkvän! Jag vill bara ha Stella, den där Linus kan dra åt helvete! Jag får väl göra mitt bästa för att undvika honom imorgon.

 

Tyra Öqvist

 

Läs del 1 av Vi är inte sjuka här!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Livesändningen” av Emma Lewin (Åttologin, plats 1)

Everlyn sitter på sin stökiga bäddsoffa i det lilla rum som ska föreställa en lägenhet. Framför henne står den knastrande, lilla Tv:n och med vidöppna ögon och gapande mun reser hon sig långsamt upp.  Personen hon tvingas dela rum med hulkar och snyftar högt. Men Everlyn har inte tid att …

Berättelser
”Efter det som var före” av Thea Mikaelsson (Åttologin, plats 2)

Jag tittade upp mot himlen som så många gånger förr, jag kunde känna hoppet inom mig slockna, som det gjorde varje gång. Ändå fortsatte jag att göra det. Jag vet inte vad jag förväntade mig att se där som jag inte redan sett förut. Men den gråa himlen täckt av …

Berättelser
”Vaken” av Natalie Eriksson (Åttologin, plats 3)

– Hallå klassen! ropade min historielärare Malin när hon kom in i klassrummet. Hennes stora leende lyste upp och värmde det kalla rummet med sina kliniskt vita väggar och hårda stolar.  – Jag vet att ni är lite trötta efter påsklovet, fortsatte hon. Men försök i alla fall att hålla …