Vi är inte sjuka! Del 1

Berättelser
8

BERÄTTELSE. Jag sitter i klassrummet och lyssnar på när läraren berättar om hur fel det är att vara något annat än hetero, som han gör varenda dag, men allt jag kan tänka på är min Stellas havsblå ögon och hennes vackra leende.

 

Hej kära läsare! Mitt namn är Meja och jag är lesbisk. Att vara homo i ett land som tycker att homosexualitet är ett brott kan vara lite svårt, men än så länge har vi klarat oss ganska bra.

 

KAPITEL 1

 

STELLA

 

Mitt hjärta börjar slå fortare när hennes ansikte kommer upp i huvudet och jag biter mig i läppen.

– Vad håller du på med? frågar Tobbe (en av mina bästa vänner).

– Jag lyssnar, säger jag och vaknar ur dagdrömmen.

– Läraren är väl inte så het att man börjar bita sig i läppen? Vem tänkte du på?

 

Shit! Jag kan ju inte säga att jag tänkte på Stella.

– Jag tänkte på en kille som jag såg i en tidning, säger jag.

– Hörni! Visa lite respekt! skriker läraren. Vill ni inte veta hur vi ska kunna få bort den här äckliga sjukdomen från jordens yta!

 

Inte riktigt, tänker jag men slutar ändå prata och nickar.

Lektionen fortsätter och jag börjar tänka på Stella igen. Hon är den finaste tjejen någonsin, jag har sån tur som får ha henne som flickvän. Vi håller vår relation hemlig för alla vi känner så de tror bara att vi är vänner, men vi är så mycket mer än så…

8 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Livesändningen” av Emma Lewin (Åttologin, plats 1)

Everlyn sitter på sin stökiga bäddsoffa i det lilla rum som ska föreställa en lägenhet. Framför henne står den knastrande, lilla Tv:n och med vidöppna ögon och gapande mun reser hon sig långsamt upp.  Personen hon tvingas dela rum med hulkar och snyftar högt. Men Everlyn har inte tid att …

Berättelser
”Efter det som var före” av Thea Mikaelsson (Åttologin, plats 2)

Jag tittade upp mot himlen som så många gånger förr, jag kunde känna hoppet inom mig slockna, som det gjorde varje gång. Ändå fortsatte jag att göra det. Jag vet inte vad jag förväntade mig att se där som jag inte redan sett förut. Men den gråa himlen täckt av …

Berättelser
”Vaken” av Natalie Eriksson (Åttologin, plats 3)

– Hallå klassen! ropade min historielärare Malin när hon kom in i klassrummet. Hennes stora leende lyste upp och värmde det kalla rummet med sina kliniskt vita väggar och hårda stolar.  – Jag vet att ni är lite trötta efter påsklovet, fortsatte hon. Men försök i alla fall att hålla …