Följ vår nya följetong ”Omegan”! Del 1: Spridningen.

Berättelser

BERÄTTELSE. Lärarna på skolan håller ihop de elever som ännu finns kvar i deras klasser och ropar att alla ska hålla sig lugna och bara följa efter dem. Vi rundar den andra skolan vi har och ser ett stort stängsel.

Lärarna på skolan håller ihop de elever som ännu finns kvar i deras klasser och ropar att alla ska hålla sig lugna och bara följa efter dem. Vi rundar den andra skolan vi har och ser ett stort stängsel. Eleverna som knappt hållit ihop springer nu fram mot stängslet men så hörs ett sprakande ljud från en megafon. Jag kan se hur en man kliver fram med megafonen och säger “stanna där ni är annars skjuter vi. Det här är er första och enda varning”. Många runt mig mumlar att de inte kommer att skjuta. De som står på gräset en bit från stängslet skriker att de inte kan göra så mot dem medan de fortsätter framåt, ett skott avlossas, en kille faller till marken. Paniken bryter ut.

Allting gick åt skogen efter att viruset bröt ut och alla blev sjuka, den lilla information vi fått från de så kallade läkarna är att möglet på vår skola hade muterats på ett sådant sätt så att det hade blivit en helt nytt virus. Alla som är sjuka eller som har visat symptom har blivit placerade i idrottshallen, som är en annan byggnad, för att minska spridningen så mycket som är möjligt. Men jag och alla andra som ännu inte är sjuka eller har vista symptom är nu instängda på skolan i en akut karantän.

Av Cornelia Brodin

FORTSÄTTNING FÖLJER…

 

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Berättelser
”Livesändningen” av Emma Lewin (Åttologin, plats 1)

Everlyn sitter på sin stökiga bäddsoffa i det lilla rum som ska föreställa en lägenhet. Framför henne står den knastrande, lilla Tv:n och med vidöppna ögon och gapande mun reser hon sig långsamt upp.  Personen hon tvingas dela rum med hulkar och snyftar högt. Men Everlyn har inte tid att …

Berättelser
”Efter det som var före” av Thea Mikaelsson (Åttologin, plats 2)

Jag tittade upp mot himlen som så många gånger förr, jag kunde känna hoppet inom mig slockna, som det gjorde varje gång. Ändå fortsatte jag att göra det. Jag vet inte vad jag förväntade mig att se där som jag inte redan sett förut. Men den gråa himlen täckt av …

Berättelser
”Vaken” av Natalie Eriksson (Åttologin, plats 3)

– Hallå klassen! ropade min historielärare Malin när hon kom in i klassrummet. Hennes stora leende lyste upp och värmde det kalla rummet med sina kliniskt vita väggar och hårda stolar.  – Jag vet att ni är lite trötta efter påsklovet, fortsatte hon. Men försök i alla fall att hålla …